maanantai 30. toukokuuta 2016

työharjoittelu 21.5 ja 28.5

Jounin pyynnöstä kirjoitan tänne kesätöistä/työharjoittelustani SHV-Huoltopalvelut nimisessä raskaankaluston korjaamossa.

Lauantai 21.5

Ensinksi vaihdoin Scaniaan ohjaamon kipin sylinterin. Työssä ei kovin kauaa mennyt ensiksi puskuri oikealta puolelta irti sitten sylinteristä letkut irti sitten yläpään kiinnike sitten alapään kiinnike ja sitten vaan nostaa sylinterin pois. 



Sitten pujotetaan uusi sylinteri alapäästä kiinni sitten letkut paikalleen.


Sitten pumpataan sylinteriä sen verran että saadaan yläkiinnike kohdalleen.


Sitten vaan kiristetään tiukalle kaikki lasketaan ohjaamo alas ja laitetaan puskuri paikalleen.

Sitten oli Mersuun öljynvaihto 

Tässähän ei öljyproppua ole ollenkaan joten öljyt pitää imeä pois. Eli ensiksi pitää ohjaamo kipata ja tässähän on erikoisuutena sähköinen kippi eli ei tarvitse pumpata. 

Sitten vaan öljynsuodatin irti ja imetään öljyt pois laitetaan uusi suodatin ja oikea määrä öljyä.

Sitten vaan kipataan ohjaamo alas.
Muita töitä eiollut koska viikonloppuisin ei yleensä aloiteta isompia remontteja.

Lauantai 28.5

Tänäänkään ei mitään isoja hommia ollut.

Ensiksi oli Scaniaan S-Huolto eli pienin huolto eli öljyt, öljynsuodatin, molemmat polttoainesuodattimen (euro6), linko-öljynsuodattimen putsaus ja uudet tiivisteet, raitisilmansuodatin.  Ilmansuodatinta ei yleensä pikkuhuollossa vaihdeta. Eli ensiksi koppi öljyt valumaan, sitten lingon putsaus sitten öljynsuodatin sitten molemmat polttoainesuodattimet irti sitten pitää imeä suodatinkotelo tyhjäksi polttoaineesta sitten uudet suodattimet ja sitten voi ilmata järjestelmän joka tapahtuu käsikäyttöisellä pumpulla. Suodattimet momenttiin jotta ne saisi joskus uudestaankin irti :) Sitten koppi alas uusi raitisilmansuodatin ja lisätään oikea määrä öljyä joka tässä mallissa on 47 litraa. Sitten olkatappien rasvaus. Kardaanissa ei ollut rasvanippoja tässä mallissa.

Sitten oli vähän pienempään Ivecoon huolto johon vaihdettiin peräöljyt vaihteistoöljyt ja moottoriöljyt. Lisäksi öljynsuodatin, molemmat polttoainesuodatimet ja raitisilmansuodatin.

maanantai 23. toukokuuta 2016

Nelipyöräsuuntaus Volvo XC90

Säädettiin pyörien asentokulmat jotka olivat sekaisin. Tarkastimme ettei ole välyksiä missään ja tarkastimme pyörien asentokulmat ja säädinme ne.

torstai 19. toukokuuta 2016

Bmw 316 huolto ja katsastustarkastus

Ensiksi teimme katsastustarkastuksen. Auto oli muuten hyvä mutta toinen takaiskunvaimennin vuoti joten vaihdoimme molemmat takaiskunvaimentimet. Vanhat iskunvaimentimet piti purkaa jotta niistä sai muutamia osia uusiin iskunvaimentimiin. Takajarruja piti myös kehiä. Sitten teimme huollon, vaihdoimme öljyt öljynsuodattimen raitisilmansuodattimen.