maanantai 26. lokakuuta 2015

22.10 Ford Ka rumpu jarrut ja joustintuen purkaminen

Ensiksi saimme purkaa Fordista yhden puolen takajarrut jotka olivat rumpujarrut. Otimme renkaan irti ja purimme jarrut ja putsattiin jarrut ja rasvasimme jarrut. 


Kasasimme jarrut ja laitoimme renkaan paikalleen.

Sen jälkeen purimme vasemman etujoustintuen. Rengas irti ja sitten jarrusatula, levy, nivelet yms pois edestä. 



Sitten irroitimme joustintuen yläkiinnityksen. Sen jälkeen rupesimme irroittamaan itse joustintukea. Se oli vähän tiukassa mutta kyllä se irti lähti,


Sen jälkeen laitoimme sen kiinni jousipuristimeen puristimme jousen kasaan ja otimme yläpään kiinnikkeen auki ja otimme iskunvaimentimen irti. 



Sitten kasasimme joustintuen ja laitoimme sen paikalleen ja laitoimme irroittamamme osat paikalleen.

maanantai 5. lokakuuta 2015

Termostaatin vaihto 1.10

Vaihdoimme asiakkaan Citroen C5 autoon termostaatin. Ensiksi otimme alavesiletkusta jäähdytysnesteet astiaan.


Sitten otimme ilmansuodattimen pois jotta saamme vähän työtilaa lisää. Sitten otimme vesiletkun termostaatista irti ja avasimme termostaatin pultit.


Laitoimme uuden termostaatin kiinni ja letkun kiinni. 


Sitten laitoimme alavesiletkunkin kiinni ja ilmansuodattimen. Mittasimme jäähdytysnesteen pakkaskestävyyden ja se oli aika vähäinen verrattuna uuteen nesteeseen. Laitoimme uudet jäähdytysnesteet ja ilmasimme sen. Sitten kävimme koeajolla. Auto toimi.

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Rengastyöt 24.9

Ensiksi teimme rengaslinjan peltivanteilla. Ensiksi otin venttiilin irti ja päästin ilmat renkaan sisältä ja sitten painoimme renkaat vanteelta irti siihen tarkoitetulla painin laitteella. Laitoin renkaan rengaskoneeseen ja pyöräytin renkaan irti. Sen jälkeen laitoin renkaaseen saippuaa ja laitoin renkaan koneella paikalleen. Sitten laitoin venttiilin paikalleen ja täytin renkaan siihen tarkoitetulla täyttölaitteella. Tämän jälkeen tasapainotin pyörän. Saimme myös vaihtaa asiakkaalle nastarenkaat.














Aluvanteiden kanssa piti olla vähän varovaisempi ettei tuhoa vanteita.

maanantai 21. syyskuuta 2015

Sisäpesu ja vahaus

Torstaina 17.9.2015 saimme tehtäväksi pestä Nissan Primeran penkit. Ensiksi levitimme pesuaineliuoksen höyrypesurilla tai jollain semmoisella (en muista nimeä). Annoimme vaikuttaa noin 15min ja sitten imuroimme penkit kuivaksi. En muistanut ottaa kuvia penkeistä mutta niistä tuli puhtaat. Sitten saimme tehtäväksi vahauksen samaan autoon. Ensiksi levitimme vahan vahanlevitys sienellä.




Annoimme vahan olla noin 45min tauon ajan jonka jälkeen pyyhimme pinnan puhtaaksi.



Autosta tuli aika paljon hienomman näköinen. Opettajatkin kehuivat kuinka rumasta autosta saatiin hieno:D Tämän jälkeen laitoin penkille suojuksen ja pyyhin kojelaudan muovinkiillokkeella tai jollai vastaavalla.


sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Ford jarrujen huolto

3.9.2015 Purimme Ford Ka etujarrut jotka olivat levyjarrut. Puhdistimme ne ja katsoimme autodatasta minimipaksuuden, mittasimme onko jarrulevyissä tarpeeksi pintaa ja niissä oli. Hioimme jarrupaloista lasittuneen pinnan pois ja karhensimme levyjä. Laitoimme liukutappeihin jotain kuparitahnan tyylistä. Katsoimme autodatasta kiristysmomentit.  Kasasimme jarrut ja laitoimme renkaat paikalleen.